Koučovací procházka - nechte se koučovat v pohybu

  19.01.2019 Marcela Avramopulu

Proč v pohybu? Protože pohyb uvolňuje. Pobyt venku inspiruje, čistí hlavu a pomáhá třídit myšlenky. Podobně jako když se jdete projít.

Koučovací procházka patří mezi moje nejoblíbenější techniky. Jdete kam vás to samo vede, zastavíte se tam, kde cítíte, že se chcete zastavit. Kouč vás celou dobu doprovází a společně pracujeme na tématu. V čem je rozdíl oproti koučování v místnosti? Koučování probíhá stejně, přidanou hodnotou je větší prostor a pohyb samotný. Klient se díky němu snadněji uvolní, naladí sám na sebe, dostává se do „tady a teď“ a nachází kreativnější řešení.

    BENEFITY KOUČOVÁNÍ V POHYBU
  • Kontakt nohou se zemí ukotvuje, uklidňuje.
  • Pohyb je energie, cesta vpřed. Kromě toho pohyb uvolňuje. To se prolíná i do koučovacího procesu, při chůzi vše snadněji plyne.
  • Díky spoustě podnětů, které na cestě potkáváme, se otevírá prostor pro kreativitu. Do hledání řešení se tak zapojuje hravost a lehkost.
  • Lepší napojení na sebe a s tím spojená koncentrace.

A pokud to vezmu z pohledu zdravého životního stylu, hodinu se hýbete a to je fajn :)

Co pro to musíte udělat? Obléct se adekvátně počasí, zamyslet se, kde se sejdeme a pak už se jenom nechat vést. Koučování za chůze probíhá za každého počasí, ve městě, v přírodě, je to jenom na Vás.