Chcete na chvíli zabavit děti a zároveň je naučit něco do školy? Pusťte jim videa o zdraví a výživě.

  06.05.2020 Marcela Avramopulu

Víte, kolik vody obsahuje lidské tělo? Proč si ředit džus vodou? Proč je důležité jíst více zeleniny, než ovoce? Čeho máme jíst míň a čeho víc? A proč sezení u televize není nejlepší pohyb? To vše a mnohem víc se dozví děti zábavnou formou ve čtyřech videích.

Za pět minut se děti v každém videu dozví to, co je důležité a formou, která je jim blízká.
Videa jsou interaktivní - pro lepší zapamatování nových informací jsem do nich vložila pár otázek. Po každé otázce následuje pauza, během které mohou děti přemýšlet a odpovídat. Ještě víc je to bude bavit, když je pustíte k televiznímu ovladači nebo počítači a sami si budou moci určit, kolik času potřebují na zodpovězení. Stačí po otázce video pauznout a pak zase spustit. Správná odpověď zazní ve videu chvilku po otázce. To děti baví a motivuje dívat se dál.
Jestli děti ještě neumí číst, bude se jim hodit někdo, kdo jim text v kvízu přečte.

Videa jsem natočila před pár lety ve spolupráci s "Vím, co jím". Původně byla určena na podporu školní výuky a v některých školách je do teď používají. Určitě je ale můžte využít jen tak, pro zábavu, nebo pro podporu pochopení probírané látky.

Všechna videa najdete níže - odkaz Vás odvede přímo na video na Youtube.
Voda a pitný režim
- co pít, kolik, proč a jak si udělat i neslazené nápoje chutnější
Ovoce a zelenina
- proč je důležité jíst ovoce a zeleninu a jak se s nimi dá hrát
Pyramida výživy
- čeho bychom měli jíst víc, čeho míň a čemu bychom se měli radši vyhýbat a proč?
Pyramida pohybu
- proč je pohyb důležitý a co vše se do něj počítá?


Budu ráda, když mi dáte vědět, jak děti video bavilo. Sama mám dvě menší děti, jejich feedback byl pozitivní, ale čím více feedbacku, tím lépe :) Ohlasy mi můžete napsat přes facebook nebo e-mail.

A pokud byste potřebovali konzultaci na téma dětské výživy - jak naučit děti mít rád i zdravější jídla, co jim vařit a kupovat, jaké vybírat sladkosti a jak s nimi pracovat, zkrátka cokoliv Vás ve spojení s dětmi zajímá, můžeme to spolu probrat osobně nebo onilne. Stačí se objednat přes e-mail nebo telefonicky. Mějte se krásně!