8 týdenní kurz, během kterého rozkvetete, změníte svůj život k lepšímu a zhubnete. 16 hodin, které budete věnovat jen sami sobě. Budete se cítit líp, zvýší se vám sebedůvěra, sebevědomí, uspořádáte si myšlenky
Více ...
Je trochu paradox, že něco tak jednoduchého, jako lehnout si na pohovku a jen tak se dívat, nebo sedět na lavičce a pozorovat mraky, se dá nazvat uměním. Obyčejné nicnedělání je pro hodně z nás namáhavou činností,
Více ...
Taky se vám občas stává, že vás pronásleduje otravná myšlenka, nepříjemná vzpomínka, nebo obava, a ne a ne se jí zbavit? Čím víc si říkáte: "Nebudu na to myslet!"
Více ...
Jaká témata se hodí na mentoring? Jakákoliv z osobní oblasti, pokud zjistíme, že s ní mám zkušenosti a mám Vám co nabídnout. Nebojte se zeptat, pokud pro Vás nebudu vhodným rádcem, nabídnu
Více ...
Cukroví k Vánocům patří, zkuste ho tentokrát jinak. Pro "zdravější" variantu stačí vyměnit hladkou mouku za celozrnnou, používat vločky, sušené ovoce nebo třeba mandlovou mouku. Takové cukroví vás víc zasytí, takže ho sníte míň a taky spolu sním sníte aspoň trochu vlákniny.
Více ...
Když mi zavolala redaktorka Radia DAB, že se mnou chce udělat rozhovor, byla jsem vážně překvapená. A potěšená.
Více ...
Kolik vody obsahuje lidské tělo? Proč si ředit džus vodou? A proč sezení u televize není nejlepší pohyb? To vše a mnohem víc se děti dozví ve čtyřech videích.
Více ...
Každá změna je do jisté míry stresovou záležitostí. Stres ovlivňuje naše zdraví, naší imunitu. Co s tím můžeme dělat? Zaměřit pozornost na náš životní styl a trochu Více ...
Nouzový stav zamíchal úplně vším. Kdo může, pracuje z domova, děti nechodí do škol, školek, nesmíme ven za zábavou. Všichni doma, za dost nestandardních podmínek, nikdo neví na jak dlouho. Je to… změna! A je to výzva. Jak se s tím sžít?
Více ...
Krizová opatření nás zahnala domů, na chalupy… Žádné bary, kina, divadla, výstavy, fitka, restaurace nebo návštěvy. Lidé, kteří teď čelí náročné situaci a snaží se skloubit děti, homeoffice nebo řeší existenční problémy, následující
Více ...
Současná situace kolem koronaviru je nepříjemná. Někdo to snáší líp, někdo hůř. Je to náročné teď a náročné to bude ještě pár měsíců. Proto jsem se rozhodla nabídnout pomoc těm, kteří kvůli koronaviorvé době potřebují podpořit. Do odvolání nabízím hodinu podpůrného
Více ...
Nezvyklá situace přirozeně budí strach a obavy. Nikdo z nás pravděpodobně ještě nic takového nezažil, téměř vše je zakázané, omezení pohybu, kontakt s lidmi, obavy o zdraví, někomu se hroutí podnikání, denně se na nás hrne
Více ...
Zima je letos dost zvláštní, takže téma, které by se hodilo spíš na podzim, se hodí i teď. A umět relaxovat - to se hodí každý den, za jakéhokoliv ročního období.
Více ...
Proč v pohybu? Protože pohyb uvolňuje. Pobyt venku inspiruje, čistí hlavu a pomáhá třídit myšlenky. Podobně jako když se jdete projít.
Více ...
Smysluplná akce - přednáška Honzy Vojáčka a na to navazující tři workshopy.
Více ...
Po roce jsem zase měla možnost lektorovat tři workshopy v rámci Healthy Weeks v ExxonMobil.
Více ...
Jsem opravdu vděčná, že jsem mohla uspořádat ve spolupráci s eventovou agenturou a Nadačním fondem Škoda AUTO tuto akci v Mladé Boleslavi.
Více ...
Zacíleno na ženy. Pokud i muže zajímá Jak se rodí v Mladé Boleslavi, nebo Jak na jídlo pro děti, vítáni jsou samozřejmě i oni! :)) Přijďte si v sobotu poslechnout zajímavé přednášky
Více ...
Před pár dny proběhly dva oblíbené workshopy - Jak se projíst pracovním dnem a Jídlo pro děti. O tom, jak jíst a nedělat z toho vědu a hlavně o tom, jak nenaletět na marketingové triky výrobců potravin. Více ...
Před pár měsíci jsem měla v ExxonMobil workshop na téma Time for lunch. Takový návod, jak se projíst pracovním dnem, o správném výběru potravin, nakupování, vaření, jedení v restauraci. Time for lunch v české i anglické verzi.
Více ...
Zcela otevřeně se přiznávám, že psát blog prostě nestíhám. Web mi napsal kamarád v html kódu a byla jsem přesvědčená, že nepotřebuji redakční systém. Až potom jsme vymyslieli blog. Jenže na to můj web není připravený, tak
Více ...
Od léta 2018 se můžete přidat k živému vysílání na Facebooku Vím, co jím. Mívám tam zajímavé hosty, můžete psát otázky a odpovědi dostat online. Tak se na nás dívejte, pište a lajkujte. Díky!
Více ...
Tři rozhovory s odborníky a dvě nová videa. Jedno vám pomůže vyřešit klasickou otázku - jak vařit a nestrávit u plotny půl dne a druhé video vyvrátí mýty...
Více ...
O snídaních se ví stoprocentně, že jsou důležité. Že s nimi máme začínat den a že snídaně není kafe a cigáro. Obecně známé už ale moc není, že bychom měli snídat zhruba do..
Více ...
Točíme nové video pro Vím, co jím. Tentokrát rychle, stručně a v deseti bodech.
Více ...
Cukroví k Vánocům patří a pár kousků ještě nikoho nezabilo. Pro "zdravější" variantu stačí vyměnit hladkou mouku za celozrnnou a vynechat cukrovou polevu. Jsou dobré i tak. A na vykrajování u nás frčí víc než klasická vykrajovátka, ta od dětí, na modelínu :)
Více ...
Obsahují nadstandardní množství vitamínů, minerálních látek nebo třeba vlákniny, oproti potravinám z dané kategorie. Takže z tohoto pohledu jsou opravdu super.
Více ...
Pizza i kuřecí nugety – velmi oblíbená varianta mražených jídel i u dětí. Lákat nás může i poměrně nízká cena – jenže, co si za ní vlastně kupujeme? To, co čekáme, nebo náhražky?
Více ...
Do fotogalerie přibylo pár fotek - z natáčení testů pro Černé ovce i ze vstupů v Sama doma.
Více ...
Do odkazu "Články a v médiích" přidán odkaz na záznam vstupu v ČT - pořadu Sama doma. Je to pozvánka na reportáž Černých ovcí, kde jsme s pedagogem z Vysoké školy hotelové v Praze testovali Mražené ryby.
Více ...
Do sekce Videa a média - "Fotky" přidány další fotky z natáčení ČT - pořadu Sama doma. A v odkazu Videa a média - "Články a v médiích" zase najdete odkaz na záznam vysílání.
Více ...
Pauza, kafíčko a kousek něčeho sladkého – pro hodně lidí symbol pohody, chvíle, kdy můžeme vypnout. Proč ne. Jen jde o to, kolik takových kafíček za den máme a jak vypadá zbytek našeho dne, ať už se jedná o pohyb, nebo...
Více ...
Možná se vám nechce a možná vás to vlastně ani nezajímá. Vyšší hladina cholesterolu i dalších tukových látek v krvi znamená, že ....
Více ...
Do sekce Videa a média - "Fotky" přidáno pár fotek ze vstupu v ČT - pořadu Sama doma. A v odkazu Videa a média - "Články a v médiích" zase najdete odkaz na záznam vysílání.
Více ...
Místo bonbonů a čokolád - sušené ovoce. Místo křupavých chipsů a tyčinek - oříšky. Jsou opravdu lepší, tj. zdravější, dietnější, méně kalorickou volbou? Jsou i nejsou. Záleží na tom, co si vyberete.
Více ...
Role se obrátily, z redaktorky a moderátorky se stal host :-) Rozhovorem pořadu Styl Českého rozhlasu 2 mě provázel milý moderátor Jiří Holoubek, téma: "Svačiny". Poslechnout si ho můžete z archivu Českého rozhlasu.
Více ...
Je léto, máte hodně pohybu a stejně přibíráte? Možná k tomu přispívá i grilování. Člověk se uvolní, má dobrou náladu a ani mu nedojde, kolik toho během jednoho večera vlastně sní. Nic proti grilovčce, grilovat se dá i bez následků. Jen se nad tím musí trochu přemýšlet.
Více ...
Dvě videa s kvízem pro děti ve věku 5-10 let "Voda a pitný režim" a "Ovoce a zelenina". A pak jedno pro náctileté "Poruchy příjmu potravy". Uvidíte, jak se ladí postava podle ideálů krásy. Nekážeme, nepoučujeme a přesto předáváme kvalitní ifnormace.
Více ...
Minimálně jedno pivo, cider, mojito, sklenička vína nebo Aperol Spritz v nás lehce zmizí téměř při každé návštěvě zahrádky nebo grilovačce. Spolu s tím v nás zmizí taky překvapivě dost energie.
Více ...
Záleží na tom, co hledáme. Pokud nám jde jenom o chuť, vybereme si jednoduše to, co nám víc chutná. Pokud ale hledáme pečivo, které nám navíc dodá vlákninu, minerální látky a vitamíny, musíme se výběru pekařských výrobků věnovat trochu víc.
Více ...
V zimě máme rádi čaje, v létě něco na osvěžení. Cola, Kofola, limonády, džusy, ledové čaje, to všechno se v teplém ročním období točí ve velkém. A ve velkém tak dostáváme nenápadnou nálož cukrů a energie.
Více ...
Kyselý, osvěžující, obsahující bílkoviny, vápník a hlavně zdraví prospěšné bakterie. Jeden kysaný výrobek denně vám udělá dobře. Tedy pokud si dáte ten pravý, ideálně bílý, bez škrobů, čtyř kostek cukru a zbytečných aditiv.
Více ...
Vždycky je lepší používat přírodní potraviny. Teda vždycky - u sladidel spíš platí, že nejlepší je nesladit vůbec, nebo jen minimálně, i kdyby byl zdroj sebepřírodnější. Nekalorickou variantou slazení jsou náhradní sladila.
Více ...
Zmrzliny neboli mražené krémy se za poslední desítky let výrazně změnily. Polárkový dort ani zdaleka nechutná jako polárkový dort, který byl na trhu před dvaceti, třiceti lety. Místo smetanového osvěžení připomíná spíš chemický koktejl
Více ...
Sladké – někomu chutná míň, někomu víc. Všichni vědí, že příliš mnoho cukru škodí, přesto někdo nemůže odolat. A tak hledá to „nejméně závadné“ sladidlo. Naproti mu jdou výrobci a nenápadné PR články.
Více ...
Pravý mug cake je totiž z klasické mouky a má víc tuku i cukru. Určitě je jemnější, než ten, co vám za chvilku představím. Ale určitě taky neobsahuje tolik vlákniny, bílkovin a betaglukanů.
Více ...
Točíme dvě nová videa pro Vím, co jím do projektu Fandíme zdraví. To je sympaticky vyhlížející projekt zaměřený na vzdělávání rodičů, učitelů, dětí...
Více ...
Ketodieta, někdy nazývaná také ketogenní nebo ketonová dieta, je mezi hubnoucími hitem slibujícím velkou a rychlou ztrátu tuku. Vynecháte přílohy a pečivo, budete jíst maso a zeleninu a budete hubnout. Zní to téměř idylicky, jako vždy ale není nic černobílé, jak to vypadá.
Více ...
Každý z nás občas "nestíhá vůbec nic", natož že by měl čas si v klidu sednout na dvacet minut k obědu. Někdy to prostě nejde a pak nastává otázka, co zvolit. Pizzu do ruky, párek v rohlíku, hamburger z fast foodu, nebo bagetu?
Více ...